tisdag 26 februari 2013

Lite Hi-Tech


Ibland känns det som att motionspaddling ger lite för många val, när det gäller det materiella - det som rör kanoten; allt från sitsar till fotstöd och kanottyper. Hade jag garage och tid över skulle det vara intressant att gå lös lite med fantasin och göra en Custom-Hi-tech-racer med fler valmöjligheter från start. Ett fotstöd som gick att plocka isär beroende på om det skulle vara helt eller inte, samt utökade justeringsmöjligheter.
  En bättre anordning för styrningen, nylonlinorna skulle ersättas med båtstyrning(vajer eller tryck), som man kan justera med endast vänster o höger stortå. Varför inte eldrivet(vattnet blir kanske ett litet prekärt problem), men ändå, en inbyggd kördator kanske kunde drivas med den samma.
    Sitsen skulle formgjutas efter baken och kunna sänkas nästan ända ner i botten och höjas minst 15 cm ovan denna. En låsning skulle med ett handgrepp kunna förvandla sitsen från fast till en roterande sådan, även här med steglösa justeringsmöjligheter. Den yttre designen skulle kunna erbjuda lite spännande luckor och förvaringsutrymmen för småprylar och ev vikter, som skulle kunna ändra tyngd och balans på kanoten. Vaderingsfickor på utvalda ställen.
  Men kanske är det just detta med "de många olika valen", som också gör det roligt, man har alltid något att prata om med andra med samma intresse. Just nu känns det som om en Hi-tech-racer skulle vara välkommen, vem vet, jag kanske ger mig på den här idén tidigare än jag tror...

2 kommentarer:

  1. Sittfrågan är kul och bra. En höjåsänkbar sitt - smidigt ändringsbar på vattnet - vore ju kanon och värt lite extra vikt. Mina förhoppningar och lyckönskningar till dig i detta innovationsområde. :)

    SvaraRadera
  2. Tack Patric:) Snart så, efter pappaledigheten byter vi boende, förhoppningsvis med garage som jag kan fylla med kanoter...:))

    SvaraRadera