lördag 2 mars 2013

Rasera

Det är enklare att rasera än att bygga upp.
  Detta faktum kan man nog säga vara gällande på de flesta plan i livet; vill man bygga upp sin kropp så tar det många år men kan raseras på några månader av inaktivitet. Om du som ledare önskar att bygga upp en stark organisation så tar det mycket energi och ihärdighet i anspråk, men kan raseras av några få felaktiga beslut. Vill man bygga en stark familj vet alla hur mycket tålamod, diskussion och kompromisser det kräver, men kan raseras av ett enda snedsteg.
   När man raserar, så betyder det att man river ner något som krävt stor ansträngning för att bygga upp, men det kan också vara saker som inte är så väl underbyggda eller aldrig riktigt uppbyggda, som man medvetet raserar. Det kan också i vissa lägen vara bra att rasera, då tänker jag på sådant som tagit många år att bygga upp men som kan vara ruttet inifrån eller fel-byggt från grunden. Vissa relationer eller familjesituationer, medarbetare som inte passar in, eller en kropp som man snedbelastat med fel sorts träning.
  Personligen tror jag att det är viktigt att bygga upp rätt saker i livet, fokusera på dem helhjärtat, för att du vet att de är rätt saker, och medvetet rasera sådant som tar din energi, det kan ibland vara värd att bygga upp igen, starkare, någon annanstans...    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar