onsdag 30 juli 2014

Härliga tider...!

Underbart sommarväder med ljumma, ljusa kvällar... Förutsättningarna för paddling är optimala, i alla fall för mig som gillar värmen. Vädret har inte skapat några problem för att nå min tid på b.la. 5000 m från förra året. Problemet har varit den något större paddeln, en skillnad på 50 cm2 mellan fjolårets ZJ (2) och årets G'power (Nitro), har länge känts som "mission impossible". 50 cm2 kan tyckas lite men är i paddel-sammanhang relativt mycket. Med ett större blad sjunker frekvensen naturligt. Hursomhelst så lossnade det igår, jag lyckades nå fjolårets bästa, samtidigt som jag ökade hastigheten de sista 500 metrarna, vilket inte varit fallet innan. När man är i god form orkar kroppen med tempo-ökningar på ett annat sätt...
Jag har länge sagt att jag ska gå ner lite i paddelbladsstorlek, Ultralight känns dock varje gång som jag tar mig ann den, som om den saknar fastheten/greppet i vattnet - som är utmärkande för Nitro. Å andra sidan så är det nog en fördel när man paddlar längre Marathon - sträckor då armarna är fulla av mjölksyra.
 Jag noterade också att årets något större blad ger en ökad möjlighet till variation gällande paddeldragets längd. Då jag ligger på gränsen av vad jag orkar så blir draget lite mer varierat över sträckan. Lite som skidåkarna och deras olika växlar. Speciellt på längre sträckor som 5000 m då de omgivande förutsättningarna såsom vind, vågor och ork hela tiden ändras - så ändras även längden på paddeldraget.


2 kommentarer:

  1. Bra kjørt Peter og interessante betraktninger.

    SvaraRadera
  2. Tack Jörn, hoppas du haft en fin paddlingssommar.

    SvaraRadera