torsdag 10 juli 2014

I valfiskens buk

Nu är inte jag troende, men när jag satte mig i Tor för första gången, kom jag att tänka på både sagan om Jona i valfiskens buk och min fru Lisa.
  Tor är nämligen en sån där kajak som är lite rund över magen men i övrigt slank och graciös. Efter några minuter i Tor, förstår jag att detta är deras storsäljare...! Den är stabil som en klippa med en rejäl sittbrunn och en styrning som reagerar direkt vilket gör att kajaken svänger på en femöring.  Mycket av hemligheten bakom detta är det lilla svänghjulet bak och stållinorna som tillsammans med Kirtons finstämda styranordning håller kajaken på spår.
 Tor är en lätt bananformad kajak, vilket också bidrar till att den är lättsvängd och ligger fint på våg. Tänkte att den kanske skulle vara långsammare än Ghost, som är betydligt smalare över buken. Men vid lite fart-test med gps var fördelen marginell till Ghost. Förmodligen för att paddel och teknik inte var synkad med kajaken.
 Modellen jag har som testkajak är dessutom riktigt trevlig att beskåda.; med kolfiber på däck och skrov samt en beige-tonad inredning med fotstöd i trä. Riktigt elegant tidlöst engelskt, med Union jack som pricken över i. Nedan lite bilder.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar