torsdag 18 september 2014

Lite citat om ledarskap


Enastående ledare anstränger sig till det yttersta för att höja självkänslan hos sin personal, för det är fantastiskt vad folk kan uträtta om dom tror på sig själva. 


     Sam WaltonDet är bättre att leda från bakgrunden och sätta andra i förgrunden, särskilt när du firar seger när trevliga saker händer. Du intar frontlinjen när det är fara å färde. Då kommer människor att uppskatta ditt ledarskap.


   Nelson MandelaEn av de verkliga tester av ledarskap är förmågan att känna igen ett problem innan det blir en nödsituation.

  Arnold H GlasgowDen människa, som inte med framgång tagit itu med sig själv, ska aldrig med framgång ta itu med någon annan. 

 Harry Emerson FosdickDen store ledaren har inget behov av att gå i täten - för honom räcker det med att visa färdriktningen.

    Henry MillerAtt vara chef är en position, att vara ledare är en relation.

     Helge BrattgårdOm jag vill föra en människa mot ett bestämt mål måste jag först finna honom där han är och börja just där. Den som inte kan det lurar sig själv när hon tror att hon kan hjälpa andra. För att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer än vad han gör, men först och främst förstå det han förstår. Om jag inte kan det, så hjälper det inte att jag kan och vet mycket mer. Vill jag ändå visa hur mycket jag kan, så beror det på att jag är fåfäng och högmodig och egentligen vill bli beundrad av den andre istället för att hjälpa honom.

 Sören Kirkegaard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar