lördag 6 december 2014

Typhoon

I kväll var jag nere i lokalen och gjorde den sista aluminium-hållaren till pedalstyrningen på Kirton Typhoon. En förändring av linspännare är det som skiljer från den första prototypen på Ghost - från vantskruv till skruvnippel med dubbla skruvar.  Det blir mycket enklare att justera pedal-lutning och centrera rodret med den här lösningen. Nu blir det också lättare att ta bort fotstödet än innan. Hela systemet börjar kännas bra, små saker att förbättra dyker upp som i all utveckling, men i det stora hela är jag nöjd. Jag kastar en blick på linor, roderpinne mm. från det gamla systemet som ligger i en kartong, och tänker: "Där får ni ligga länge..."

Det är dock ett hantverk jag håller på med. Vilket betyder den ena pedalstyrning inte är lik den andra. Förutom att design och funktion är samma., så förekommer små variationer i storlek på pedaler och hållare, samt färgsättning, beroende på vilken modell jag gör det till. Jag hoppas dock att kvaliteten skall vara ypperlig. Rostfria skruvar o muttrar samt lackad plywood.
 När Typhoon är klar skall Plastex Evo få det nya systemet monterat. Jag väntar på pedaler och fotstöd från möbelsnickeriet.
 I januari kommer jag presentera systemet och ha det till försäljning på hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar