söndag 28 december 2014

Veteraninfo

Ove Emanuelsson har skickat information om den kommande paddelsäsongen, som följer:


 
den 23 december 2014 16:38
Hej!
Här kommer lite veteraninformation. Några har tydligen inte hittat veteraninformationen på Kanotförbundets nya hemsida. Gå in på grenar och scrolla sedan ner till veteraner. Lasse Heintz har behörighet att lägga in ny information på veteransida och vi hoppas det skall fungera med uppdateringarna. Kolla därför veteransidan ofta.
Tävlingsprogram:Tävlingsprogrammet för 2015 finns under grenar, sprint, nyheter. Lägg märke till Vinterregattan med RM i paddelmaskin den 24 januari i Västerås. http://www7.idrottonline.se/VasterasKF-Kanot/Foreningen/Arbetsrum/Racing/Vinterregattan2015-RM/ Lite synd att man inte kör de distanser som enligt stadgarna skall ingå vid RM.
Internationellt:
13-14 juni NM Maraton Finland
1-2-juli EM Maraton Bohinj Slovenien
9-10 september VM maraton Györ Ungern
Varmortsläger: Varmortsläger i Portugal planeras till vecka 12. Kontakta Arne Wahlberg arnewg@spray.se för mer information. Arne anmäler och bokar kanoter men flyg får ni boka själva.
Flämslättslägret: Tors-Sönd 23-26 april. Prisutdelning för de 3 veterancuperna från föregående år. Närmare information kommer på hemsidan.
Riksting veteraner: På Flämslättslägret kommer vi att ha ett riksting /årsmöte under lördagen den 25 april. Vi skall välja en styrelse 3-5 personer? Besluta om veterancuperna. Skall vi minska till 3 deltävlingar som räknas och ta bort Maraton SM från cupen så att man kan köra olika sträckor beroende på ålder? Skall vi ändra ordet Veteraner till Masters? Hur skall vi förnya oss? Övriga veteranfrågor.
Lyft icke lyft på SM/RM i maraton: Kanotförbundet har för avsikt att lägga en proposition till årsmötet att följa ICF:s praxis att slopa lyften för H/D 65+. Diskussion har förekommit att slopa det från H/D 60. Jag har därför genomfört en omröstning bland de 11 personer som i år kört veterancupen i H-60 och de två som i H-55 går upp i 60 år 2015. Utfallet blev 3 för lyft, 9 utan lyft och 1 ingen betydelse. Alltså en klar majoritet för att slopa lyften även i 60-klassen. Man kan ju tycka att de aktiva borde ha ett stort inflytande på lyft/icke lyft på SM.
Personligen opererade jag min västra axel tidigare i höstas men är sedan två veckor tillbaka i full träning med paddelmaskin.
Jag önskar alla God Jul och Gott Nytt År!
Ove Emanuelsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar