söndag 8 maj 2016

Kallt vatten...

Tillbaka i etern efter en svacka med annat som prioritet.
Hur som helst så har jag upptäckt att jag inte är speciellt förtjust i kallt vatten, vilket inbegriper paddling under sen-höst och sen-vinter, samt tidig vår. Oron att möta det iskalla vattnet gör sig konstant påmind och förtar lite av glädjen. Så jag har bestämt mig; det får bli en relativt stabil surfski som går fort att ta sig upp i under den "kalla perioden", racern får snällt vänta tills det blir någorlunda simm-vänligt vatten. Ska bli intressant att kolla runt lite efter en sådan ski.

  Jag har också varit på Flämslätt-lägret, masters som träffas årligen vid det vackra området runt stiftsgården. Allt var som vanligt toppen, men det behövs ett nytänk för att inte arrangemanget ska sina helt. Fler tjejer är viktigt, samtidigt som det vore på sin plats med "delade träningsgrupper", där vissa kör snabbt och andra lite lugnare. Som det är nu kör alla på...och några lämnas på efterkälken i vikarna, medan andra kör sitt eget race. Kom gärna med synpunkter till mig, då jag blev invald i Masters-styrelsen för i år.

Härlig utsikt över sjön.
Nej, den är upp och ner, Nelo Cinco ser ut som en traditionell design  när den ligger upp och nervänd.
Lars-Inge Fridolfsson och jag förundras över att kajaken faktiskt ligger upp och ner.

3 kommentarer:

  1. Kul att du skriver igen. Jag var medl en gång på lägret och tillhör den långsammare guppen. Men då fick vi direktiv om att gå rakt över vikarna när de snabbare gick in. Bara vi väntade in och inte la oss före dem när de hade klarat av viken. Det fungerade bra tyckte jag, bara alla känner till reglerna. Om man ska rangordnas redan i uppstarten tror jag att lägerkänslan och förväntningarna inför säsongen kan grusas. Jag tycker det är bra att man får en vi-känsla med alla så det inte blir vi och dom på lägret.

    SvaraRadera
  2. Ligger en del i det du säger. Man behöver ju inte rangordna före start utan snarare ha en eller två till med tidtagning och tränarfunktion, som fångar upp och samlar de som har ett annat tempo. Personligen har jag upplevt att vi tenderar att bli lite väl utspridda som det är nu. Förövrigt är träningsupplägget bra och varierat.

    SvaraRadera
  3. Haft samma funderingar som du. Därför har jag införskaffat mig en stabil/oöm surfski som jag kan använda när jag vill, inte vädret är rätt. Detta är ingen direkt räcer (Epic V7) men funkar till mina enmansäventyr. Om du köper en surfski och vill ha sällskap i maklig takt, hör av dig :-)

    SvaraRadera